2023.GADA AKTVITĀTES

KONKURSS "MŪSU VECVECĀKI - LATVIJAS LEPNUMS"


Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība 2023.gada pavasarī aicināja skolēnus piedalīties konkursā “Mūsu vecvecāki – Latvijas lepnums”, ar saistošu stāstu vai kolāžu piesakot vecvecākus, kuri izaudzinājuši vismaz 3 bērnus. Konkursā skolēni bija mudināti iepazīt savu vai sev tuvu cilvēku dzimtu, pārrunājot ar vecvecākiem viņu bērnu audzināšanas pieredzi. Konkursam bija iespējams pieteikties līdz 2023.gada 12.aprīlim. 

Trīs interesantāko pieteikumu autori balvās saņēma ieejas kartes Piedzīvojumu parkos “Tarzāns”, savukārt, nominācijas “Mūsu vecvecāki – Latvijas lepnums” laureāti dāvanā saņēma XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koncertu brīvbiļetes un veselības grozus no LATVIJAS APTIEKAS

Konkursa rezultātu paziņošana un apbalvošana notika 2023.gada  1.maijā Daudzbērnu ģimeņu dienas svinībās Rīgas Zoodārzā.

Lai varētu pieteikties konkursam, skolēnam bija jāsagatavo pieteikums, kurā ietverts:

1)      neliels apraksts par vecvecākiem, kas apliecina, ka viņi izaudzinājuši vismaz 3 bērnus (200 – 600 vārdi);
2)      vecvecāku foto vai foto kolāža;
3)      apliecinājums, ka vecvecāki ir piekrituši, ka tiek pieteikti konkursam;
4)      pieteikuma autora un kāda no vecvecākiem kontakti (e-pasts, telefona Nr.).

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība aicināja arī skolotājus veicināt un atbalstīt skolēnu interesi piedalīties konkursā. Konkursa žūriju veidoja Apvienības apvienoto 8 daudzbērnu ģimeņu biedrību vadītāji.


Žūrijas visaugstāko novērtējumu izpelnījās mazmeitas Amēlijas stāsts par vecvecākiem Viļņu pāri. 

Lasi par šo ģimeni mūsu maija e-avīzes numurā:

Mūsu vecvecāki - Latvijas lepnums 2023

Par 3.vietas ieguvēju - opi Pēteri Sīko no Gulbenes - savu stāstu uzrakstīja mazdēls Markuss. Visa kuplā ģimene ar opi priekšgalā ieradās uz Daudzbērnu ģimeņu dienas svinībām Rīgas Zoodārzā 1.maijā. Lasi par Pēteri Sīko mūsu jūnija e-avīzes numurā: Pēteris Sīkais - opis, ar ko lepoties

2.vietas ieguvēja bija Leimaņu omīte no Jēkabpils novada, bet Rīgas pašvaldības īpašo balvu saņēma rīdzinieki - Baltiņu ģimenes vecvecāki.