2023.GADA AKTVITĀTES

PIESAKI TĒTI NOMINĀCIJAI "TĒTA GODS"!


Svētkus rīkoja Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība un tos finansiāli atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.


Sestdien, 9.septembrī, kopīgi svinējām TĒVU DIENU TALSOS, kurā godinājām visus gādīgos un mīļos tētus, vectēvus un krusttēvus, kas ieguldījuši savu laiku un sirdi bērnu audzināšanā!


Aicinājām pieteikt savu tēti, vectēvu vai krusttēvu nominācijai TĒTA GODS un kopā suminājām viņus klātienē Tēvu dienas ietvaros Talsos!

Uzzini vairāk par Tēva dienas svētkiem Talsos: Tēva diena 2023 Talsos

Saņēmām 27 pieteikumus ar sirsnīgiem vārdiem par tētiem, audžutēviem un pat krusttēviem, kuriem bērni un sievas vēlējās pateikt paldies par tēva pienākumu veikšanu! Klātienē sveicām 25 tētus!

Lasiet Kristera, Patrīcijas, Rodrigo (15; 11; 2 gadi) un mammas Elīnas sarakstītais dzejoli tētim Mārtiņam Tuņam, kuru sveicām klātienē!

Mūsu tētis labākais,

Mīļākais un stiprākais.
Lai mums prieki ir vai bēdas,
Tētis vienmēr blakus sēdas.
Samīļos un uzklausīs,
Labu vārdu pasacīs.

Tētis dara darbu grūtu,
Lai mums visiem labi būtu.
Aprūpē un apgādā,
Labāko mums sagādā.

Mīl viņš mūs no visas sirds,
Un no tā mums acis dzirkst.
Tētis mums pats labākais,
Mūsu sirdīs mīļākais.

Gribam šodien visi teikt,
Tēvu dienā tevi sveikt,
Vārdos tas nav izsakāms,
Tikai smaidos parādāms!

Vienmēr mīlēsim mēs tevi,
Par to labo,ko mums devi!
Mūsu tētis labākais,
Visiem trijiem mīļākais!

Labie vārdi tētiem:

  • Mūsu deviņu bērnu tētis vienmēr rūpējas par ģimenes labklājību, kopību un vienotības sajūtu. Viņš ir ļoti gādigs, uzmanīgs, vienmēr uzklausa visus.
  • Mans tētis par mani vienmer ļoti uztraucas. Dažreiz pat par daudz, jo es aktīvi izzinu un iepazīstu pasauli. Viņš ir mīļš.

  • Vienmēr bijis klātesošs bērnu, arī manā dzīvē. Palīdzējis, kā vien varējis, audzinājis, ieradies uz visiem bērnu pasākumiem. Iemācījis gan sadzīviskas lietas, gan specifiskas prasmes. Vienmēr uzklausīs, izpratīs, dos padomu, sniegs atbalstu jebkurā situācijā. Arī man, kā ne bioloģiskajam bērnam, bet bērnam, kurš uzaudzis ar viņu kā savu tēvu.
  • Mans tētis ir vislabākais tētis un opis. Viņš nekad neatteiks padomu un atbalstīs jebkurā lēmumā.  Mīlu viņu par to,ka viņš vienkārši ir.
  • Gribam viņam pateikties, jo viņš saviem bērniem vēl to labāko ,Viņš rūpējas par viņiem Viņš censas vienmer kopa pie dabas atpūsties visiem kopā kā ģimene .
  • Mans tētis (tris meitu tēvs) un opitis maniem tris bērniem ir pats labākais. Tētis/opis mūs vienmer atbalsta, viņš ir izpalīdzīgs un labsirdigs. Viņš vienmēr pamācīs, iemācis, viņš ir ļoti čakls - ko iesāk, to ari pabeidz. Viņs ir tas, kurš  neatteiks un būs blakus, ja tas nepieciešams, pieskatīs mazbērnus un ar tiem labi kopā pavadīs laiku.
  • Nāku no daudzbērnu ģimenes,  bet tētim bija vienmēr laiks(un ir arī tagad), lai veltītu individuālu uzmanību katram bērnam, mazbērnam. Tēvs iemācīja, ko nozīmē beznosacīta mīlestība,  cik svarīgi ir piedot un mācīt lūgt piedošanu.  Vienmēr varēju ierāpties tētim opā, paslēpties azotē un izrunāt visas sāpes un atklāt noslēpumus.
  • Mans tētis ir VISMĪĻĀKAIS UN VISLABĀKAIS, KURŠ VIENMĒR MAN VISU ATĻAUJ, KURŠ SAMĪĻO UN DOD DAUDZ BUČAS. Es ļoti mīlu savu tēti.
  • Mūsu tētis:
  1. Rūpējās par mūsu visu veselību.
  2. Tētis mums ir izpalīdzīgs, gādīgs.
  3. Mūs visus ved atpūsties.

  • Vismīļākais un foršākais opītis, kurš mani vienmēr kutina un paceļ opiņā katrā tikšanăs reizē jau 10 gadu garumā. ES MĪLU TEVI, OPĪT  ĻOTI,  ĻOTI! 
  • Piesaku savu tēti Viktoru, kurš man un divām māsām ir pats jautrākais, superīgākais un mīļākais tētis. Tētis mums katru dienu uzjautrina ar saviem jokiem.Es savh tēti godinu,jo tetis par mums trim māsām ļoti rūpējas un gada lai mums nekā netrūktu, esam LEPNAS par savu tēti. Tadu tēti novēlu ikvienam.
  • 05.08.22 piedzima dvīņi un jau gadu esam kopā ar dvīņiem un viņam ļoti labi sanāk tikt galā ar diviem bērniem vienlaicīgi. Domāju šāda nominācija, viņam būtu tieši laikā. Tie mūsu pirmie bērni .
  • Lai arī visi 5 bērni jau esam pieauguši, tētis joprojām par mums tur rūpi - vienmēr gaidot mūs lauku mājās, sarūpējot to, kas katram vislabāk garšo, cenšas pēc iespējas mūs visus apciemot! Viņš mīl savu mazbērnu pulciņu, pasauli iemācot ar darbu, labestību, mīlestību pret dabu un dzīvniekiem! Tētis/opis vienmēr mūs gaida un prombraucot jautā - kad atbrauksiet atkal? Viņš ir mūsu vislabākais tētis un opis!
  • Sirsnīgs bez gala, daudz laika pavada ar bērniem, amzierējas  un rotaļājas pats kā  bērns ar bērniem
  • Mūsu bērnu Patricijas un Teodora domas par tēti: "Mūsu tētis māca mūs būt labiem cilvēkiem un nedarīt sliktus darbus. Kopā ar tēti mēs darām visādas aktivitātes un ļoti bieži samīļojamies. Kad mēs atbraucam mājās no skolas un bērnudārza tētis mūs sagaida pie durvīm un stipri samīļoja. Mūsu tētis ir plašais labākais tētis visā pasaulē. Mēs ļoti mīlam tēti Sigurdu!".  

  • Es Tēta goda nominācijai izvirzu savu krusttēvu, jo viņš vienmēr mūs atbalsta. Jo viņš uzjautrina ģimenes locekļus smejoties ar mums. Jo viņš ir labākais no labākajiem.
  • Viņš ir labākais tētis saviem diviem puikām. Varonis un draugs vienā cilvēkā. Lai cik noguris darbos ārzemēs būtu, nav bijis vakars 4 ar pus gados, kad viņš nebūtu pateicis arlabunakti video zvanā. :)
  • Jo ir trīs burvīgu bērnu tētis.Jo vienmēr atbalsta un cildina savas atvases.Jo nekad neatsakās padomu,vai palīdzību savām atvasēm.
  • Viņš ir ļoti gādīgs,viņam ir laba humora izjūta un strādīgs.Tētis mani ļoti  mīl un rūpējas kaut arī nav mans bioloģiskais tētis.Arī brālis viņu uztver kā īsto tēti, jo viņš ir īsts tētis ,kas bērniem atdos pēdējo, lai tikai viņu sejās būtu smaids.Mēs viņu ļoti mīlam.
  • Lielākais mūsu atbalsts ,padomdevējs ne tikai man ,bet arī bērniem. Cilvēks uz kuru varam paļauties ,vīrs un vārds. Mūsu Tētis ar lielo burtu !
  • Viņš ir tētis, kurš ir klātesošs savu bērnu dzīvēs, un reizē daudz strādā un rūpējas arī par citiem cilvēkiem. Viņš ir vīrs, kurš ciena un mīl savu sievu. Kā tēvs viņš nekad neatsaka savu palīdzību, un vienmēr meklē veidus kā atbalstīt.
  • Mans tētis ir tiešām vislabākais tētis.Manam tētim ieskaitot mani ir 3 meitas un 1 dēls.Tētis tiešām dara un darītu visu lai ģimenē katrs no mums justos apmīļots un sabučots.Katru dienu viņš par mums būtu gatavs gāzt kalnus.Manuprāt,mans tētis tiešām būtu pelnījis pateicību.