Diskusija un aptauja par interešu izglītības pieejamību

Apvienības 2022.gada 18.augusta lielo ģimeņu salidojuma laikā noritēja diskusija ar 27 daudzbērnu ģimenēm par interešu izglītības nepieciešamību un pieejamību bērniem. Diskusiju moderēja SIA "AR Bizness" pārstāve Agate Rapa, kas ikdienā ir folkloras kopas vadītāja un nodarbojas ar muzicēšanu kopā ar bērniem.

Svarīgākās atziņas no vecākiem:

  1. - bērniem būtu jābūt iespējai nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm ārpus skolas;
  2. - bērnus jānoskaņo arī intelektuālām nodarbēm - mūzikai, mākslai, rokdarbiem, datorikai vai robotikai;
  3. - katram bērnam jābūt pieejamai vismaz vienai interešu izglītības regulārai aktivitātei;
  4. - lielākais šķērslis - bērnu vadāšana un laika trūkums tam.

Diskusijas laikā tika apkopoti ieteikumi, kādi jautājumi būtu iekļaujami Latvijas aptaujā par interešu izglītības pieejamību. Publiska aptauja "Interešu izglītības pieejamība" Apvienības Facebook kontā tika izsludināta septembra mēnesī un tajā piedalījās 281 respondents. Aptaujas tika noskaidrots, kāds ir pieprasījums pēc bērnu ārpusstundu interešu izglītības, cik tā ir pieejama ģimenēm, kāda ir pašvaldību iesaiste to nodrošināšanā un līdzfinansēšanā.

Aptaujas dati: Aptauja___Interesu_izglitibas_pieejamiba__rezultati-2.pdf

Aptaujas dalībniekiem bija iespēja piedalīties Siguldas Piedzīvojumu Parks "Tarzāns" un aktīvo spēļu Cilpo.lv dāvanu karšu izlozē.

Balvu izlozei seko šeit:  https://www.facebook.com/kustiba3plus/posts/pfbid0vECaqn9H2pFUpjTZe3uQuyZUfWEnVggMwc7mQTTuEHdGak42zWRKykQKKvRgT1YLl

Aptauju rīkota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Dalībnieku saraksts: Diskusija_Interesu_izglitiba_dalibnieki.pdf