2023.GADA AKTVITĀTES

SVINĒSIM TĒVU DIENU 2023!

Sestdien, 9.septembrī, bērni ar tēti, vectēvu vai krustēvu pie rokas bija aicināti piedalīties Tēva dienas svētkos Talsos. Svētku moto bija “Laiks kopā ar tēti!” un to mērķis bija apliecināt tēva lomas nozīmi bērna dzīvē. Svētkus rīkoja Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība un tos finansiāli atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Pasākuma svinīgajā daļā plkst.13:00 uz skatuves tika aicināti 25 tēti, par kuriem bērni, sievas, radi un draugi bija iesūtījuši sirsnīgus pateicības stāstus konkursam “Tēva gods”.

Lasi vairāk: Tēva gods 2023

Tēva diena sākās ar svētku gājienu orķestra “Talsi” pavadībā gar Talsu ezeru. Gājiena dalībnieki bija aicināti ņemt līdzi gājienu atribūtiku – karogus, balonus, uzslavu plakātus, lai goda aplī krāšņāk uzgavilētu tiem vīriešiem, kuru ieguldījumu ģimenē un bērnu audzināšanā mēs novērtējam. 

Pēc gājiena ģimenes tika pulcinātas gan pie skatuves, gan radošajās darbnīcās, kas būs izvietotas turpat Talsu ezera promenādē. Skatuves programmā bija iekļauta leļļu teātra izrāde “Sapnis par karali”, vokālās grupas “Karameles” koncerts, Dziesmu BingoLoto turnīrs, iluzionistu priekšnesums ar burvju trikiem un noslēgumā lustīgi latvju danči un rotaļas ar folkgrupu “Dzilna”. 

Radošās darbnīcu tematika lika aizdomāties par to, ko mēs sagaidām un kādus mēs redzam tētus ģimenēs. Katrā darbnīciņā bērniem kopā ar vecākiem paveica kādu uzdevumu, lai katrs tētis kļūtu vēl smukāks, gudrāks, samīļotāks, zinošāks vai veselāks. Jo vairāk radošo uzdevumu paveica, jo vairāk iespēju bija saņemt aktīvitātes balvas svētku noslēgumā. 

Apkārt Talsu ezeram nācās doties vēlreiz tiem, kas piedalījās orientēšanās pārgājienā "Laiks ar tēti!", kurā bija jāatrod orientēšanās punkti un jāveic nelieli uzdevumi visai ģimenei.

Vairāk foto no pasākuma: Tēva diena Talsos 2023 foto